marți, 12 iunie 2012

Amintiri..

 
  Port in suflet amprenta fiecarei persoane cu care am interactionat.Subconsientul meu memoreaza fiecare zambet,privire sau chip necunoscut.Tin minte aproape toate vorbele sau gesturile care m-au marcat intr-un anumit fel.. De ce.. ?!
   Stiu ca amintirile sunt involuntare,de aceea avem amintiri si mai putin placute.Dar de ce uneori suntem condamnati sa traim in trecut,transformand amintirile intr-un prezent dureros pe care il acceptam mult prea usor?De ce nu suntem capabili (sau poate eu nu sunt capabila) sa distingem esenta de aparenta,ceea ce este cu adevarat important de lucrurile banale?
   Atat de multe idei si atat de putin timp.

 P.S:Mi s-a intamplat o chestie foarte ciudata aseara.. ma uitam la un serial si la ora 00:00 s-a luat curentul,si era foarte intuneric..s-au stins si luminile de afara,si televizorul,si tot..eu eram singura treaza din casa.. voi credeti in semne?Chestia asta a durat doar vreo 2 minute.

9 comentarii:

  1. Ce frumos :xsi adevarat:-s. fir`ar ele de amintiri X_X . Dar stii ...fara amintiri cred ca ar fi mai rau . E al naibii de frumos sa iti amintesti de anumite clipe si sa zambesti gandindu`te la ele :o3 :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult :3..ai dreptate..fara ele ar fi mult mai rau si mai greu :D

      Ștergere
  2. Nu prea ai cum sa scapi de amintiri doar incercand. Ca sa scapi de ele trebuie sa iti creezi altele, mai frumoase, care sa ia locul celorlalte. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.
    Nu cred ca a fost un semn ce ai patit aseara, gandeste-te ca sigur mai era cineva treaz la ora aia pe undeva, asa ca nu esti singura care a patit asta. A fost doar o coincidenta, cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca nu e nici un semn, ci doar te-ai speriat tu :)). Adica, sincer, pur si simplu s-a luat curentul :-??

    RăspundețiȘtergere
  4. De fapt, inconstientul este cel care pastreaza fiecare amintire, chiar si imaginea oamenilor pe langa care ai trecut pe strada si nu i-ai privit in mod intentionat. Subconstientul este doar o punte de trecere intre inconstient si constient. Amintirile trec din constient in inconstient daca reduci frecventa activarii lor. In momentul in care reactivezi zilnic anumite actiuni, este normal sa spui ca amintirile tale sunt vii, fie ele bune sau rele.

    Stii zicala aceea din popor cu "cui pe cui se scoate" ? Are si o explicatie psihologica: un sentiment puternic nu poate fi inlocuit sau stins decat de un alt sentiment puternic. Daca-ti moare pisica, vei suferi mai mult timp daca nu-ti cumperi o alta pisica (exemplu ipotetic, e valabil si la oameni).

    Cat despre coincidente...cred ca nu exista, dar cred in sincronicitate. Se poate sa corespunda o activitate exogena cu o dorinta a interiorului tau.

    Multumesc pentru randuri si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul tau m-a ajutat sa vad lucrurile putin diferit,si pentru asta iti multumesc..

      Ștergere
  5. Nu cred ca a fost un semn,a fost ceva pur si simplu spontan ce ti-a dat de gandit.Referitor la a diferentia ceea ce este esential de ceea ce este banal consider ca abia dupa ce lucrurile trec si se linistesc putem avea o imagine de ansamblu si putem face diferenta.

    RăspundețiȘtergere